Inför Kontra STHLM – Norra B med Hagge Hartass

Kärt barn har många namn; Hardass, Hagge, Hartass, Ragge Liggtass m.fl. Inför måndagens match har redaktionen har fått en exklusiv pratstund med den legendariske teknikern, som enligt många är i sitt livs form.

hagge_small

Hallå Hagge, allt bra?

– Tjena, lite stel i ljumsken men annars är allt bra!

Du var ju retligt nära att bli matchhjälte i senaste matchen med en otrolig soloprestation, och i media jämförs du med Figo. Många hävdar att du är i ditt livs form, hur ser du själv på saken?

– Nää det vet jag inte – för det första är Figo äldre och för det andra var ju han som bäst när jag gjorde soloräder hem från metrolpolis nån gång i början på 2000 talet, så det skulle vara orättvist att jämföra formen på Hagge och Figgo idag eftersom jag fortfarande är aktiv (jobbar inte Figgo på INTER sport eller nåt)? Näää allvarligt talat så har jag fått vara skadefri en längre period och då vågar man lite mer. Jag har lärt mig att värdera situationerna bättre. När man var yngre kunde man ju i vissa matcher i ren frustration göra ”ryggsäcken” på motståndarna och sånt där, men det där har jag lagt av med nu och det gör mig lite mer pålitlig (utvisningen i senaste matchen var bara ett uttryck för glädje – jag menar ”this is the fucking korpen!).

Kan vi vänta oss något liknande på måndag mot Norra B?

– ja, man får hoppas att formen håller i sig.

Vad vet du om motståndarna?

– Jag vet ingenting. Men jag hoppas att det blir schysst match och att Kontra går segrande ur den.

Du är ju för alltid inskriven i historieböckerna som Kontras första ordförande, hur ser du på klubbens utveckling under de 5 år som gått?

– Helt fantastiskt! Det är verkligen över förväntan. Vem minns inte hur jävligt det var att få tag på folk till matcher och alla sms som skickades runt i stan. Nää hemsidan har betytt otroligt mycket för klubbens verksamhet och systemet för att anmäla sig till matcher och olika händelser. Man kan sammanfatta det och säga att Kontra Sthlm började som ett korpenlag och har nu blivit en riktigt inarbetad klubb, som helat tiden utvecklas.

Till sist, hur går det i matchen?

– Kontra vinner matchen med 2-0

Tack för samtalet!

– Tack ska du ha!

3 reaktioner på ”Inför Kontra STHLM – Norra B med Hagge Hartass”

  1. ragge liggtass! hade glömt den. en oförglömlig skatt av den typ som bara uppstår ur språkförbistring. tataa!

  2. Hagge är kung! Bagge, du nåste ta med kameran på matcherna, jag vill inte missa fler hagge-klassiker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *