Stark laginsats i Vårberg

dsc00620

Kontra STHLM – Norra B 1-0

1-0 Dribbel (Andersson)

Inför vårens sista match kunde förutsättningarna varit bättre. En timme innan match visar det sig att 3 spelare valt att hoppa av, vilket innebar att vi precis fick ihop en startsjua. Ni som sett Kontra spela vet att vi brukar vara jävligt trötta sista kvarten vanligtvis, hur skulle då bli idag? Dessutom ställdes vi mot serieledarna Norra B, och oddsen innan matchen hos ladbrokes och Svenska spel var 12.00 på Kontra och 1.20 på Norra B. Vi snackar ihop oss innan match om hur vi ska spela för att maximera lagets prestation; snacka på plan, hjälpa varandra, inte ta idiotlöpningar, försöka hålla i bollen så mycket vi kan för att lugna ner spelet och spara på orken. Jaja, ni vet ju vad som brukar hända med taktiken när matchen väl är igång… Vi ställde upp med följande sjua: Ståhl i mål, Face och Kaj som backar, mittfält från vänster Hagge – Dribbel – Joel, och Andersson på topp.

Kontra är hemmalag och tar avsparken. Andersson petar till Dribbel som avancerar ganska oattackerad en bra bit in på motståndarnas planhalva, spelar Andersson till höger som tar ett par steg och lägger tillbaka bollen till Dribbel som  från nära håll sätter upp den i nättaket bakom motståndarnas keeper. 1-0. Va fan hände?!

Efter ca 25 sekunder tar alltså de rödvita ledningen och självförtroendet i laget växer med ca 100%. Matchen fortsätter och det är en ganska jämn första halvlek, även om Kontra har de vassaste chanserna, bland annat en stolpträff där det bara ska vara mål. Men vi spelar helt enligt plan och ju längre tiden går desto mer växer vi in i matchen. Vi spelar verkligen som ett lag och gör allt det vi talade om innan matchen, en härlig känsla.

I halvtid peppar vi varandra och snackar om hur vi ska gå vidare. Norra B har en skicklig playmaker, blåbyxan, som vi får se upp med. En duktig spelare utan tvekan, men i och med att de sätter 9 av 10 uppspel på just honom blir det ändå ganska lättläst. Så släpp inte blåbyxan!

Andra halvlek kickar igång och nu har Norra B fler avslut än i första, men många är från distans och Ståhl kan bekvämt plocka ner dom bollarna. Kontra blir bjudna på ett par helt osannolika lägen av Norra B´s målis som ibland är ganska långt (30 meter?) från kassen, när de trycker på för en kvittering. Tyvärr lyckas vi inte riktigt utnyttja dessa lägen, men det är inte långt borta. Sista 5 är det 7 killar på planen som håller på att hosta ur sig lungorna, men vi biter ihop och kämpar till sista minut och i slutet är det en fin vattenpolomatch framför motståndarnas kasse. Nära 2-0 även där, men 1-0 duger bra och det är en otrolig lättnad och glädje när domaren blåser av matchen. En otroligt stark laginsats av Kontra STHLM, tack alla som var där!

9 reaktioner på ”Stark laginsats i Vårberg”

 1. Ja, en otroligt skön seger. Viktigt psykologiskt också att avsluta vårsäsongen med en trepoängare.

 2. Fy fan vad kingigt! Synd att jag inte kunde vara med. Nu är jag sjukt peppad att inte missa en enda match i höst. Grymt kämpat! Ska Ragges outfit bli officiellt underställ nästa år, eller?

 3. Grymt grabbar! Årets lagbild också. ragges underställ, joels knä och dribbel kör utan strumpor!

 4. Härligt!!

  Men varför meddelar inte folk i forumet att de inte kommer?
  jag hade kunnat stressa dit etc.

  /j

 5. Säsongens bragd, helt klart!

  Under vintersäsongen, när vi i styrelsen diskuterade värvningen av Dribbel, så hävdade jag flera gånger att vi behöver en kille som gör mål, en kille som är skillnaden mellan att Kontra spelar 0-0 eller torskar med uddamålet mot att vi faktiskt vinner matcherna. Dribbel visar varför vi rekryterade honom till Kontra.

  Några korta frågor dock:
  Vem är lillkillen i Kajs famn på bilden, har jag missat något?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *