Hög press: check, spelglädje: check

Kontra STHLM – Alyata Allstars 3-1

1-0 Dribbel (Ljungen)
2-0 Joel (?)
3-0 Mike (Göbb)

Förutsättningarna var som vanligt inte de bästa. Både coach Magnusson och målvaken Pony hade flaggat för förkylning. Inte heller ass. coach Molin närvarade, vilket betydde att Kontra stod utan både förstemålvakt och taktisk ledning. Som tur var var ordinarie lagkapten Göbb tillbaka, vilket ändå lugnade spelarna.

Innan matchen förmedlades coachs önskemål om uppställning, t.f. Målvakt utsågs och det talades om taktik. Hög press och spelglädje var dagens tema.

Och hög press var det. Alyataspelarna fick inte många lugna stunder när de förvaltade bollen. Nästan genast hade de ett rödvitt frimärke på sig.  Och vilket prat! Kontra kommunicerade som aldrig förr. Detta gav också resultat. Dribbel, som övergett sin exil, var den första att spräcka nollan.

Och mer skulle det bli.

Vi kan konstatera att det bästa receptet för succé verkar vara frånvaro. Webben, som varit borta till följd av linsbrist, han ta typ tre steg in på planen innan han fick en macka som han skickade vidare rätt i målvaktens famn. Målvakten tackade för det något snälla skottet genom att rulla ut den tillbaka till Webben som i sin tur tackade för smörpasset genom att chippa in 2-0.

I andra halvlek hoppade Scherman in i målet och kapten Göbb klev in på sin ankarposition. Kontra fortsatte inledningsvis att spela högt och släppte inte till några så värst farliga chanser för Alyata. Den vassaste chansen till reducering stod återvändaren Taylor för när han rensade undan en boll rakt upp i kryssribban. Men han revanscherade sig inom kort när han drivit upp bollen på högerkanten och lade ett inlägg mot Freddie. Inlägget missade tänkt mottagare men seglade istället in i det bortre krysset. 3-0, därmed.

Sedan tog springandet ut sin rätt på Kontra som släppte in motståndarna allt mer. Och till slut fick så Alyata sitt tröstmål på en fast situation. Bollen returnerades utåt i banan varpå en Alataspelare hävde sitt ben runt en kontrait och från midjehöjd dunkade han in bollen.

Men närmare än så kom aldrig motståndarna och Kontra vann därmed matchen. Fast den största vinsten var nog att Kontra hittade spelglädjen igen. Det var sjukt kul att spela igår.

Ps. Fyll gärna i vilka som ska ha assistpoäng

7 reaktioner på ”Hög press: check, spelglädje: check”

 1. Möjligtvis ska jag ha en ass till Dribbel men är lite osäker på om det hände nåt i mellan. Dribbel vet nog.
  /face

 2. Bra försök Face!
  Du passade mig – vackert så!
  Sen skarvade jag underskönt vidare till Ljungen, som i sin tur med ett magiskt knä friställde mig.

  Ass: Ljungen (2:a assist tar jag själv & Face får nöja sig med tredjeassisten)

 3. Här får du lite motivation att ta dig högre i poängligan, Face:

  Om vi vinner mot Bajen fans med nio måls marginal och Ribba förlorar mot Alyata utan att göra något mål kniper vi andraplatsen. Det KAN hända.

 4. Ribba har spelat färdigt sina matcher. Vi har med andra ord saken i egna händer på torsdag! Starkt jobbat senast förresten, alla ni som var med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *