Ribba höjer ribban, sänker Kontra

Ribba – Kontra STHLM 1 – 0

Vi har mötts förut. Vi har stångats, vi kämpat och vi har tackat för god match efteråt. Sammandrabbningarna med Ribba har man alltid kunnat se tillbaka på med gott humör. Det är hårt men det är hjärtligt. Förra året spöade de oss i första mötet och det blev mållöst i andra. I våras tvålade vi till dem med kontraklassikern 1-0. Resultatet har alltså följt en ganska rät linje. Den linjen bröts i torsdags.

Höstsäsongen har präglats av problem i truppen. Skadade spelare tvingas frånvara, vilket lett till ett pusslande i laguppställningen och många nya gråa hårstrån på coach Magnussons hjässa. Det såg ut att bli så även denna match. Men i sista minuten meddelade kansliet att inte bara Luca skulle göra ett av få inhopp på planen i år. Även Grandin, Kontras mest ljusskygge spelare, skulle dyka upp.

Den nye domaren (läser du detta, Dribbel?) blåste igång matchen och direkt tog Ribba upp bollen på Kontras planhalva, där de också i stort sett planterade den. Kontra försvarade sig dock frenetiskt och släppte inte till några enkla målchanser. En och annan räd in på offensiv hanns också med. Men utan att ge resultat. 0-0 var resultatet efter första halvlek.

I andra halvlek försökte Kontra lugna ner sig lite. Men det var svårt när Ribba fortsatte pressa högt. Pony fick vid ett flertal välja en lång inspark som alltför ofta fångades upp av motståndarna. Ett ställningskrig vidtog där kontraiterna inte gav upp en centimeter utan frenetiskt motstånd. För eller senare måste Ribba tröttna. Och till slut mattades trycket av en smula. Kontra kunde bygga upp lite bättre anfall.

Men så var det bara några minuter kvar och Ribba fick en hörna. Ett stenhårt skott in mot gröten möttes av en lika stenhård nick som var omöjlig att fånga upp. Ett skolboksmål.

Matchen slutade således 1-0 till Ribba. Ett tråkigt resultat men en mycket rolig match.

2 reaktioner på ”Ribba höjer ribban, sänker Kontra”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *