Målrikt när Kontra slog FC Das

FC Das 2 – 3 Kontra STHLM

1-1 Erik ”Lightning” Lindgren (Face)
1-2 Erik Engdahl (Face)
2-3 Face (Dribbel)

Årets andra match skulle gå av stapeln på Hökarängens BP och Kontra var 10 spelare som var sugna på ytterligare poäng till skörden. Allt för att nå det sportsliga målet för året – att sluta topp tre i serien. Matchen inleddes med ett härligt tal av domaren som informerade oss om fyra ord som vi absolut inte fick säga för då skulle det bli rött kort. Sen fanns det andra svordomar som skulle leda till gult kort. Dessutom inga örhängen eller smycken. Båda lagens spelare applåderade och gjorde sig redo för spel.

Det var premiärspel för Klas Jansson på det soliga grustaget söder om Stockholm, och som en solidarisk gest ställde sig han sig i mål. Och vilken insats i mål! Klas hade pluggat in alla spelares namn via hemsidan och styrde och ställde spelet, snackade och skrek, precis som man önskar sig av en målis.

Motståndarna, FC Das var en sportig samling ynglingar som hade fysiken men kanske ännu inte hade hittat sin spelidé. Logiskt för Kontra, som nu någorlunda har spelat in sig i Coach Mikes nya regim, så tog de rödvitsvarta (för dagen i lånade gula västar) kommandot över spelet rätt omgående och skapade mycket hög press och en del farligheter.

Men som så många gånger förr kom första målet i fel kasse. Två Kontrabackar gick på samma spelare i en tilltrasslad situation och ett lågt skott hittade sig in i maskorna bakom Klas. Helt ologiskt och orättvist, som vanligt när Kontra hamnar i underläge i början av matcher.

Men Kontra hängde inte läpp för det. Bara någon minut efter baklängesmålet drev Face upp bollen och fick iväg den till Erik ”Lightning” Lindgren som tryckte till bollen stenhårt in i mål. Snabb och psykologiskt viktig kvittering för Kontra.

Efter ytterligare några minuter fick matchens lirare Face återigen bollen och passade Erik ”den yngre” Engdahl som kunde premiärmåla i den rödvitasvarta dressen (dock för dagen i en gul landslaget-tröja pga FC Das vita tröjor och att vi hade bortamatch. Oavsett, ni fattar).

Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1-2 men Kontra hade en känsla av att man ägde matchen och att fler mål skulle komma i andra halvlek. Snacket handlade om att försvara lite bättre, och att när vi skulle komma att bli trötta i slutet av matchen så fick vi inte slå onödiga felpass som kunde leda till kontringar för FC Das. ”Håll ihop”, således.

Andra halvlek började i samma stil som tidigare. Kontra hade bra spel och FC Das trycktes ned på sin egen planhalva. Kontra vaggades in i trygghet och spelet blomstrade. Vi hade bud på flera mål och ett konstant tryck på FC Das planhalva. Då och då kom ”dasarna” upp i kontringsläge men oftast kunde det avstyras av Kontras backar. Ibland enkelt, ibland krångligt.

Men på en av kontringarna sket det sig tillslut ändå. FC Das kvitterade med 6 minuter kvar av matchen till 2-2 med ett snyggt skott från straffområdets början.

Kontra, som fått smak på att ligga i topp i serien skulle ändå inte ge sig. Makalösa frilägesmissar radades upp med bland annat skott över mål från två meters avstånd två gånger. Kontra fick även frispark emot sig efter att Dribbel (numera i rollen som Bullet) rivits ned precis utanför motståndarnas straffområde. FC Das fick ytterligare farliga frisparkar efter en tveksam situation där Zimmerman tryckt bort bollen med axeln långt ned på Kontras planhalva. Allt detta hade ju varit okej om Kontra hade fått straff för den solklara hands som FC Das stoppade en grym målchans med, i eget straffområde. Men oavsett så blev det inga mål på Das fasta situationer. Kontra radade upp chanser och nästan samtliga spelare hade bud på mål, det var skott hela tiden kändes det som (i alla fall om man jämför med Kontra förra säsongen). En spelare som var riktigt sugen på mål var Nicke, som vädrade sin första vinst i Kontratröjan efter att inte ha vunnit någon gång under premiärsäsongen 2012, han dansade fram. Findus och Kaj var ofta uppe från backposition och gjorde försök att göra mål de med.

I slutet av matchen började mittfältsspringarna tröttna och andremannen på bulletpositionen, Webben, fick gå ut på vänsterkanten. I ett klassiskt stilsäkert och komiskt samt mycket långsamt bollnedtagande lyckades han denna match (till skillnad från förra) peta fram bollen till Dribbel som i sin tur fick fram den till Face, som i den makalösa poängform han var naturligtvis gjorde mål. Ställningen 2-3 till Kontra kändes minst sagt logisk.

Efter ytterligare några minuter blåstes matchen av och Kontra konstaterade att man är i fortsatt delad serieledning med två andra lag. Känns gött det här.

4 reaktioner på ”Målrikt när Kontra slog FC Das”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *