Premiär och efterlängtad seger för Kontra

Kontra STHLM 3 – 1 Din bil

Detta var dagen då det nya Kontra gjorde premiär. Efter att stora Kontra-personligheter begärt entledigande har laget tagit in nya profiler som kommer kämpa under rödvit flagg. Och det ser riktigt ljust ut.

Matchen började bra för nästan hela Kontra. Tyvärr ådrog sig Jonas ”Ljudet” Olsson, en av lagets nyförvärv, en sträckningsskada ganska omgående. Vi hoppas dock på att han hinner återhämta sig under de två veckor som återstår till nästa match. Resten av laget visade dock bättre form än vad man skulle kunna tro efter vinterns uppehåll.

Samspelet funkade och laget höll sina positioner, vilket gjorde att samspelet fungerade riktigt bra. Kontra kunde vårda bollen och spela sig upp, ofta med snygga väggspel, till vassa lägen. Kontra hade ett antal bud på mål men kylan i avsluten saknades lite och inget skott gick in i målet. 0-0 var således resultatet när halvleken tog slut.

I början av andra halvlek etablerade Din bil tryck. Och det gav resultat. I en situation skulle coach Mike, som vaktade målet, slå bort en hög boll. Dock ville det sig inte bättre än att bollen damp ner framför mål där två blåklädda motståndare ohotat kunde trycka in bollen. En bekant situation, med andra ord. Kontra kämpar men får inte utdelning. Sedan skickar motståndarna in en boll och så är det tack och god natt.

Men inte denna gång. I nästföljande anfall drev Kontra upp bollen mot Din bils vänstra hörn. Därifrån skickade Kontras nyförvärv Jens Zimmerman in en projektil mot ordf. Webben som tog emot, lutade sig framåt och krutade in bollen i mål. Det var poetiskt.

Coach Taylor skulle strax efter detta få revanschera sig efter sin fadäs. En Din bil-spelare fick på ett riktigt praktskott som Mike räddade genom en riktig skolboksräddning. Frågan är om Mike landat ännu eller om han fortfarande hänger i luften därute i Hökarängen.

Kontra var dock inte nöjda med ett oavgjort resultat, utan pressade vidare i jakt på ett ledningsmål. Och med sex minuter kvar kom det. Återigen var nykomlingen Jens inblandad, fast denna gång som målgörare, vackert assisterad av Dribbel-Johan.

Nu började matchen bölja rejält. Din bil jagade desperat en kvittering och det blev mer påtagligt att lagens flås började tryta. Det var mer rakt mot mål som gällde.

Så hände det. Kontras anfallare tog upp bollen mot Din bils mål. Då påbörjade David ”Göbb” Wallin sin exodus från sin backposition. Med rediga sjumilakliv älgade han mot mål och skapade en rödvit enmansandravåg. Bollen sköts in mot mål, passerade en, två tre, fyra spelare innan den nådde David som dundrade in den i maskorna. Det påföljande glädjebrölet sa allt. Det var en tvättäkta urladdning.

Strax efter detta blåste domaren av matchen och vi kan konstatera att Kontra vunnit sin första match på över ett år. Grädden på moset var också att Kontra pratade, förde spel och inte vek ner sig. Det känns riktigt bra, det här.

4 reaktioner på ”Premiär och efterlängtad seger för Kontra”

  1. Trots den väldigt tragiska starten för min del var det en fröjd att skåda denna bragdmatch från sidlinjen. Efter en sväng hos lagets sjukgymnast har jag beordrats så kallad ”aktiv vila” och även om smärtan håller i sig så har jag goda förhoppningar om att snart vara tillbaka på planen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *