Sviten höll även mot Kungsfiskaren

Kontra STHLM 1 – 0 Kungsfiskaren

1-0 Dribbel (-)

Det var dags för en tidig seriefinal i Korpens södra divison 8B på torsdagskvällen. Kontra, för kvällen med fullt lag, var taggade på gränsen till nervösa. Kungsfiskaren, som stod för motståndet, låg på andra plats med en WO-vinst och en uddamålsvinst i bagaget. Vi konstaterade innan matchen att det kunde bli en ganska hård match. Kungsfiskaren hade hög medelålder och lågt masscentrum, vilket brukar betyda mindre spring och mer kroppsspel. Receptet var att vi skulle vårda boll och låta dem springa sig trötta. Få fiskarna varma således.

Kontra började med boll. Dribbel ”fick feeling” och avfyrade direkt en projektil mot mål som var bara några centimeter från att gå in i krysset. Detta skakade fiskarna lite, vilket lät Kontra ta befälet över matchen. Första halvlek var därmed Kontras, med allt vad det innebär. Vi hade en bra offensiv med några chanser på mål men ingen boll gick in. Bakåt var det lite mer yrt, inte minst för att fiskarna gärna kontrade med en mer anfallare än vad vi hade försvarare. Däremot lyckades inte heller fiskarna skapa några riktigt vassa lägen. Halvleken slutade således 0-0.

I halvleksvilan pratade vi om vikten av att våga ta skottet eller passa hemåt snarare än att lägga en pass framåt som ingen ändå kunde plocka upp. Om vi bara fortsatte såhär så skulle matchen, och vinsten, vara vår. Tyvärr glömde vi bort det på vägen från sidlinjen och ut på plan. Andra halvleken tillhörde definitivt Kungsfiskarna som ångade på bra och skapade många giftiga lägen. Det obligatoriska underläget som präglat matcherna (innan mäktiga upphämtningar) under säsongsstarten luktade mer än en burk suströmming i sommarnatten. Vi var på väg att tappa det. Lyckligtvis var coach Mike fast besluten att överglänsa Klas insats i mål förra veckan och räddade Kontra med några briljanta insatser.

Det började istället luta åt en oavgjord match, något dom många i Kontra hade varit nöjda med i detta läge. Men så, med några minuter kvar, fick Dribbel feeling igen. Han fick bollen och dribblade bort alla kungsfiskar och din morsa (och hon med gipsets morsas morsas kompis Helmut) när han ändå var i farten. Låt oss konstatera att det köptes rejält med korv i fiskarlägret. Vi som stod på sidan började våga hoppas på ett mål. Sedan släckte Dribbel den förhoppningen när han tog en vändning till och till synes hamnade ur läge. Men som i en bipolär metafor där kaos är granne med Gud fyrade han av ett skott med fel fot som letade sig in i målet. Ett ofantligt jubel utbröt. Ordf jublade i ca 3,14 minuter.

Nu gällde det att försvara ledningen. Och det var inga större problem. Tiden var knapp och fiskarna var alldeles för stressade för att kunna bygga upp ett organiserat anfall. Kontra vädrade morgonluft (klockan var 20:25.) På slutet höll Kontra på att dryga ut ledningen i och med att Hagge nästan klackade in en boll alldeles innan visselpipan ljöd. Men en mirakulös fiskargubbe i målet härmade Mikes trollerikonster och lyckades putta ut bollen till en hörna som aldrig slogs. Matchen var nämligen över och Kontra vann, inte helt rättvist, men ändå tydligt.

Vi konstaterar därmed att Kontra vinner sin tredje match på raken. Redaktionen har inte kollat upp detta ännu men det känns som om att denna svit saknar motstycke i vår snart tioåriga historia. Härligt!

Kontra ligger nu på andra plats i tabellen efter Unicorn United som har en galet bra målskillnad. En del av förklaringen bakom detta kan ligga i att Unicorn United mönstrade ca 34 spelare och vann stort mot Din Bil. Två lag med 9 poäng där enhörningarna har bäst målskillnad således. Kanske dags att göra ett undantag från Kontras interna regler för max antal spelare när vi möter dem i höst. Det barkar åt att det är i dubbelmötet med de förenade fantasihästarna som division 8B avgörs i år.

5 reaktioner på ”Sviten höll även mot Kungsfiskaren”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *