Blekt Kontra får stryk

Kontra – Kungsfiskaren 0-3

Ibland, när förutsättningarna är de rätta, är Kontras helhet så mycket mer än summan av dess delar. I matchen mot Kungsfiskaren var helheten oändligt mycket mindre. Det finns inte så mycket detaljer att avhandla, utan vi kan kort och gått säga att vi spelade oinspirerat och var inte alls bra. Och Kungsfiskaren var inte blyga på att göra oss ännu sämre.

Första målet kom på en fast situation ungefär halvvägs in i första halvlek och direkt efter detta började motståndarna, vilket vi ärligt talat också skulle ha gjort, maska något kopiöst. Detta stressade upp oss rejält och ledde till att vi började med den där eländiga strategin att blint rusa framåt och skapa allt för stora ytor mellan lagdelarna. Denna metod har aldrig varit till hjälp och kommer aldrig vara det.

I slutet av första halvleken kom vi ändå fram på ett konstruktivt sätt genom att tajta till laget och passa oss upp i planen. Och då hade vi chans att kvittera. Men detta var inte något vi lade på minnet, utan när andra halvlek drog igång var det återigen för stora ytor mellan oss och bara framåt som gällde. Istället för att passa bakåt eller i sidled och hitta öppna ytor körde vi ofta tills det tog stopp. Då är det långt hem igen och det nyttjade motståndarna. De kom ofta med fler spelare än vad vi hade kvar till försvar och kunde trycka in både 2 och 3-0 innan eländet var över.

Detta var en stilstudie i hur vi inte får agera på planen. Jag tycker att vi gör ett litet manifest kring detta.

  • Vi måste spela med ett engagemang, inte göra halvhjärtade insatser. Vi älskar ju att spela! Det måste synas på planen.
  • Vi måste spela som ett lag. Långbollar funkar sällan lika bra som att samspela oss framåt. Vi kan detta så det är bara att omsätta i praktiken.
  • Vi ska fokusera på att vara positiva. Visst är det frustrerande ibland men så länge vi tänker på att det ska vara kul att spela kommer ovanstående punkter att infrias, vilket kommer göra det ännu enklare att vara positiva.

Jag kommer försöka tänka på detta när vi på måndag möter serieledarna BK Snubbe. Då vill i alla fall jag se det där härliga Kontra där helheten är så mycket mer än summan av delarna.

2 reaktioner på ”Blekt Kontra får stryk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *