Kontravinst gav serieledning


1-0 Mangoose (Nick)
2-0 Nick (Ljudet)
3-0 Nicke (utan assist)
3-1 ”Evil Jungen” (spelandes för motståndarlaget)
3-2 Heaballiansare (assistad av ”Evil Face” spelandes för motståndarlaget)
4-2 Nick (K.G.)
5-1 Domaren (som bestämde att matchen skulle sluta just så)

Ja, det här blev en märklig match. Uppladdade efter förra veckans vinst begav sig Kontra till Hökarängen för seriens andra match, denna gång mot nykomlingarna Heaballiansen. Matchplanen var klar. Coach Mangoose läste upp startsjuan och påminde om det nya spelsystemet, som i formen skulle kunna liknas vid en hummer: starka farliga klor, stort benhårt huvud och en redig, fyllig stjärt. Kontra ”The Lobsters” STHLM spelar 3-1-2 under säsongen 2014 så till vida inget katastrofalt händer.

Matchen skulle precis dra igång då det visade sig att blågröna Heaballiansen bara lyckats samla tre spelare inför match. Kontra som är vana vid att ett eller två lag hoppar av varje år, suckade djupt. Så djupt att Heaballiansen skämdes och raggade upp några barn som lattjolirat på planen innan matchen skulle börja. Nu bestod således kvällens version av Heaballiansen av tre vuxna och fyra 12-14-åringar. Det höll i ungefär tre minuter. Sen orkade inte en av 12-åringarna mer och slutade spela. Eftersom Kontra hellre ville spela match än åka hem så gjordes en diabolisk deal på gruset i Hökis: Matchen skulle spelas men Face och Jungen (som ändå brukar vänsterprassla i konstgrässerien med Staden) skulle spela för motståndarlaget, under förutsättning att Kontra vann matchen. Om vi vann med 4-0 skulle vi vinna med 5-0. Om vi förlorade med 4-5 skulle vi vinna med 5-0. Om vi vann med 10-2 skulle vi vinna med 10-2. Alla ville spela fotboll. Matchen kunde fortsätta.

I första halvlek fungerade matchplanen. Nicke spelade högerklo och nöp till flertalet gånger så att vi fick omställning till offensivt läge högt upp på planen. Mangoose (vänsterklo) och Nick (hôvve) hade fint samspel, och det var också så det första målet kom till. Tjong! Strax därpå fick Ljudet bollen efter att Kontra avstyrt ett fint anfall från motståndarna regisserat av Evil Face och Evil Jungen (som ju spelade för fel lag). Ljudet slungade upp bollen i en båge, den nådde Mangoose och vi ledde med 2-0. Kaboom!

Högerklo-Nicke bröt sedan ännu en boll högt uppe på planen med sitt tuffa men rättvisa spel. Motståndarna var lättviktiga. Målvakten fick panik (var han månne släkt med förra matchens målis?) och glömde bort var målstolparna var. Han flyttade sig således ur målet och Nicke kunde enkelt prickskjuta in bollen i mitten av målet. Målkåta Kontra var ett faktum och alla ville göra mål. Det var tur att vi hade satt tre mål, för nu var det dags för träbenens afton. Kontra missade cirka 12 öppna lägen och 13 svårare sådana innan halvleken var över. Skitfina frisparkar i ribban, lösa bollar direkt i målvaktens famn, crazy-ass trollerikombinationer som fick ett ovärdigt slut. Ja, som åskådare fick man se allt. Ingen i den månghövdade publikskaran kunde i alla fall säga att Kontra inte spelar pubikfriande fotboll!

Sen var det halvlekspaus. Kontra var nöjda då vi visste att vi skulle vinna matchen. Men Face och Jungen (som ju hade bytt sida) visade beundransvärd inställning gentemot sitt tillfälliga lag och körde en snabbkurs i taktik med det blågröna gänget. När matchen drog igång igen var det en helt annan spelbild. Jungen reducerade omgående medelst en riktig kanon ställningen till 3-1 och sedan smörpassade Face till en blågrön spelare som omarkerat kunde skjuta förbi en annars fint spelande Dan och vips stod det 3-2. Nu spred sig oron i Kontra. Så här kunde det väl inte sluta? Nä. K.G. redde ut grejerna och fick bollen till Nick som hade en fantastisk fotbollskväll, spontant uttryckt: ”matchens spelare”. Lite trollerikonster från nämnde Nick så stod det 4-2. Det kunde helt rimligt ha stått 15-2, men vi missade lite för ofta.

Matchen blåstes av. Eftersom domaren tyckte att Face och Jungen hade gjort så fint mål och assist åt andra laget så lät han Heaballiansen få ett mål i protokollet ändå. 5-1 således!

Efter att vår match avslutats skedde två saker. Det ena: ordf. Bäckström började mäta upp spelarnas kroppar inför beställningen av det skräddarsydda jubileumsmatchstället. Har du ännu inte blivit mätt så läs det här. Snarast!


K.G. tar måtten på Mangooses biceps, för att hans nya kontratröja ska få rätt mått. Zimmerman och The Wall tittar på. Webben noterar måtten i en app.

Det andra var att Örat United mötte BK Snubbe i matchen efter vår match. Det syntes direkt att vi kommer att få svårare motstånd snart. Vi sade att det lag som vinner den matchen kommer att vara favorit att vinna serien. Dock orkade vi inte kolla klart. Så vi gick och tog en öl. När vi satt på ölhaket (Willys vid Gullmarsplan) så kollade vi i Korpens nya app (ladda ned den för iPhone eller Android) hur det hade gått i den matchen, och vilka som skulle vara det största hotet. Ingen hade vunnit!

Eftersom ingen annan heller vann nån match denna kväll (utom Din bil – som vi ju vann över förra gången) så betyder det istället att Kontra är i ensam serieledning! Känns ju rätt så fint, faktiskt! Nästa match blir mot Kungsfiskaren som vi vann båda mötena mot förra året (hemma 1-0 och borta 0-1), båda gångerna efter kämpainsatser och marginalerna på vår sida. Det kommer inte bli någon enkel match men vi ska ta den här chansen att rycka, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *