Det var både regn och solsken denna tidiga försommarkväll på Hökarängens BP. Dels vädermässigt eftersom uppvärmningen ackompanjerades av ett skyfall som hade fått en ung och oförmögen Per Gessle att utbrista:

berusad och sjuk
men du, jag har aldrig känt mej
så ensam som nu

Fritt urklippt ur Gyllene Tiders ”Vandrar i ett sommarregn”

Men efter regn kommer solsken. Och sen kommer regn igen. Stora droppar, vissa formade som sfärer som exploderade mot våra bara hjässor, andra i skepnad av koner som tycktes penetrera hud och kläder och sprida kylan in i märgen på oss . Men dit kommer vi snart. I alla fall. Matchen mot Kuben började bra.

Kanske berodde detta på att det inledningsvis var blott fem Kuber på planen. (Dessa valde formationen av en romb. Kontra hade full uppställning och organiserade sig i en prisma ovanpå en rektangel.) Oavsett så var det Kontra som styrde spelet i matchens första halva. Det var natt och dag från senaste matchen. Passningarna satt där de skulle och kontraiter sprang i ellipser för att göra sig tillgängliga. Det var vackert att både se och vara en del av.

Men oavsett hur vackert detta spel var så är det ju inte värt mycket om det inte renderar mål. Lyckligtvis kunde vi prestera även på detta område denna kväll.

Första målet kom genom att K.G., Kontras kanske mest defensiva spelare, fick tag på bollen, tog med sig den några kliv upp på motståndarnas planhalva och, ovan vid dessa miljöer, började fundera vad han nu skulle ta sig till. Då hörde han ett bröl i fjärran från oklar person. Han skickade i alla fall iväg bollen i en kurva mot källan. Vem som skrek? Det var Kontras gamle striker Anderton som åter för kvällen klätt upp sig för ett rödvittsvart gästspel. Andertons fot mötte bollen och ändrade dess riktning i en rät vinkel, vilket ställde målisen totalt. ”In med bollen i mål” var det enda som gällde och gjort som sagt och därmed stod det 1-0 till Kontra.

Det var såväl gammalt, mellan och nytt i Kontra för kvällen. Yngst i laget var troligtvis den spänstige yttern Evert som bidrog med friskt spel, i samspel med nye stjärnan Mats ”New Mats” Samuelsson. Det var dock ingen ny talang, utan en gammal bekant nuna som lyckades trycka in ännu ett mål innan första halvleken var slut. Oklart hur det gick till (förtydliga gärna medelst en kommentar om du som läser detta vet mer) men t.f. lagkapten Nick ”Jair” Annerstedt fick tag på bollen och fyrade av ett riktigt praktskott som den kubistiske målvakten inte kunde rädda.

Som alla vet är ju inte Kontra riktigt vana att leda en match så med två mål under västen började hybris och målkättja sprida sig i leden. Det gjorde att de sista minuterna av första halvlek präglades av ett mer böljande spel där de gulsvarta kuberna gärna kontrade med tre spelare mot maximalt två försvarande kontraiter. Ibland knappt ens så många.

I halvlek pratade coach Engdahl om vikten av att behålla kylan och att vi skulle tajta ihop laget lite. Den ärrade backveteranen och tillika strategen Göbb påminde alla att det är bättre att låta bollhållaren komma till oss än att vi ska försöka bryta och gå bort oss.

Vi lyssnade uppenbarligen inte överdrivet mycket på detta för i andra halvlek bjöd vi in Kuben mer och mer. Vi fortsatte att titta framåt och glömde bort att täta till bakåt, liksom vi gjort i slutet av första halvlek.

Sen tappade Webben bollen och det blev 2-1. Nu blev det svettigt.

Sedan hände det som inte fick hända. I en sammandrabbning i straffområdet föll en kub. Domaren blåste i pipan och pekade på straffpunkten. Publiken buade men domaren var obeveklig. Ett övertramp hade skett och sådant kan inte gå ostraffat. Det är svårt att ifrågasätta den här domaren, då vi är väl bekanta med den höga kvaliteten han håller. Kubens straffläggare placerade den lågt i The Walls högra hörn. Danne gick år rätt håll men kunde helt enkelt inte nå den.

Nu var det bara framåt som gällde för Kontra. Ställningen hade reducerats till plus/minus noll och det var i de rödas läger ett negativt resultat. Tyvärr hade vi inte decimalerna på vår sida. Bland annat lyckades vi själva styra ut ett skott som annars skulle ha gått in.

Sen var matchen över. Slutsatsen var att vi kan prestera framåt men att detta sker på defensivens bekostnad. Lite som det svenska landslaget.

Vi lyckades dock att uppfylla ett av våra sportsliga mål för året denna kväll. Öl på Hökis.