Kontra STHLM – Team Fabulator

3 säkra poäng!

Snabbstatistik

1-0 Andersson (Scherman)

2-0 Scherman (Palle?)

3-0 Face (Scherman?)

Förutsättningarna var perfekta på Långbro BP denna måndagskväll. Gruset var nykrattat, en snabb skur vid lunch hade gjort planen lagom hård och solen strålade. Två sena återbud från Pop och Freddie gjorde att Mister formade om laget en aning och satte Pelle på backen och flyttade upp Face som visat fina offensiva kvaliteter den senaste tiden. När matchen drog igång vad Kontra precis fullt lag medan Fabulator hade minst 5 avbytare men detta övertag kunde inte fabulatorspelarena utnyttja utan det var Kontra som tog tag i taktpinnen direkt. Fabulatorerna visade en otroligt stor respekt för Kontra och när Kontra anföll så föll Fabulator otroligt långt ner och blottade stora ytor på mittfälter, Kontras mittsfältsdynamo Hugo fick fri gata 2-3 gånger första 5 minuterna och avlossade några fina skott som gick tätt utanför. Fabulator tycket att det var bra att Kontra pressade högt så de kunde slå tjongbollar på sin stora forward, tyvärr för Fabulator så hade varken passaren eller mottagaren rätt teknik för detta spel och om inte bollen gick hela vägen till Ståhl så rensade Kaj, Pelle eller Palle ganska enkelt. Fabulator (alla iklädda töntiga långbyxor) körde mycket glidtacklingar, gärna bakifrån, något som domaren tyckte va helt ok, där i mot att nudda någon i ryggen ger direkt frispark. Dagens slagpåse blev Face som allt som ofta låg i ett dammoln med minst en guling över sig.

I mitten av första halvlek får kontra en inspark mitt på fabulators planhalva Hugo slår ett lågt inlägg och Peter dyker mot bollen precis framför målvakten och får bollen på axeln och via målisen röv in i mål, kanske inte årets vackraste men fortfarande ett grymt mål (Redaktionens anmärkning: Andersson själv hävdar att målet är en direkt kopia av det som Runström gjorde för Bajen mot AIK för ett par år sedan, och därför är det givetvis ett enastående fotbollsmål). 5 minuter senare får Kontra en frispark i bra läge. Palle lägger in den på mål och efter lite flipper landar bollen framför Hugo som rakar in den via ribban, helt otagbart för målvakten. Kontra trummar på och skapar chanser men det vill sig inte riktigt. Sista passen eller/och avsluten är inte 100 %.
Fabulator har inget framåt.

I halvtid snackar vi om att rulla mer boll. Fabulator kollar mycket boll och flyttar hela sitt lag mot den. Om vi snabbt kan byta kant och får rörelse på deras lag så kommer vi kunna spela oss igenom ganska lätt.

Andra startar som första slutade. Kontra för men kommer inte riktigt till men så i det 7 minuten får Fabulator chansen, Pelle träffar enligt domaren en fabulatorspelare med armbågen, och åker ut på 5 min, Kontra får lite panik och faller tillbaka med hela laget och låter fabulator pressa på bra. Men Ståhl är omutlig i målet och dominerar sitt straffområde totalt. Att spela med en man mindre är något vi måste ha en strategi för i framtiden, idag blev det aningens panikartat.
När Kontra är fullt lag flyttar dom upp och när en guling tar med handen i eget straffområde blåser domaren straff. Kontras straffläggare nummer ett, Ghassan, slår straffen lågt men inte tillräckligt placerat och fabulators målvkat kan rädda med en fotparad, nästa straff tar någon annan! Nu spelas matchen med en boll utan luft efter att matchbollen fått punka och Fabulators boll bara är halvpumpad. Detta gör att spelet blir mycket lidande. Kontra skapar och skapar men det är först på en hörna som Face kan trycka in 3-0:an mycket snyggt i nättaket, klart en aspirant på årets mål. Slutligen kan vi konstatera att trots vissa brister kändes detta ändå som en kassaskåpssäker vinst. Nästa vecka tar vi Borrusia Bollen!

Ghassan//Ghassan 070828

En reaktion på ”Kontra STHLM – Team Fabulator”

  1. Härligt jobbat grabbar! Det låter som om de spelade för oavgjort men att Kontra-maskinen malde ner dem. Kontra gör mål och jag jublar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *