Kontraförlust i tidig seriefinal

Kontra Sthlm – Bajen Fans 1-3

1-0 Pop (Andersson)
1-1 Kenta Ohlsson
1-2 Billy Ohlsson
1-3 Antti Pohja

Samlade Kontraiter sökte sig för sista gången för vårsäsongen till Skarpnäcks IP. Detta med stil. Det var fråga om seriefinal. Orosmolnen tornade dessvärre upp sig i den för kvällen kvava försommarluften då K.G. meddelar att Coach (och därmed kvällens målvakt) inte kunde komma i tid från landslagsuppdrag utan istället skulle dyka upp i andra halvlek. Vidare meddelades att Ass Coach kunde komma att bli sen, målvaktshandskar var osäkert och tillikaså målvaktsbyxor. Men den samlade skaran tog det som män. Erik ”Giganten” Lindkovic lite mer än alla andra och lirkar fram ett par handskar, byxor och ställer sig i mål.

Captain leder laget med 2 touch spelövning som uppvärmning där samtliga deltar. Ass Coach (som dök upp i tid) gör en snabb genomgång och BAM så ställer Kontra upp sig för att ta sig an serieledande Bajen Fans.

Kontra är på tårna från start. Kommunikationen är föredömlig men framförallt så vill inte bara Kontra, man vågar och GÖR som hjärnorna och pärmen säger. Kontra spelar fotboll. Det gör också Bajen fans men anfallsvågor mot Kontra avstyrs, inte minst av Kontras stand-in målvakt ”Giganten” (Lindkovic). Kontra visar att man inte bara vill försvara utan skapar och styr upp anfall efter motståndarens ständiga attacker. Detta visas mer och mer och det är efter ett sådant typexempel där det taggade navet Scherman tar för sig och trycker full fart framåt, väggspelar med torpeder i form av Andersson och Pop som tydligt visar samma sak: FRAMÅT! Bollen hamnar till slut hos Pop där Scherman drar med sig en försvarare vilket öppnar upp för Pop som avslutar med en rullare som är omöjlig för målvakten. 1-0 till Kontra!

Spelet är tight, Bajen söker långa djupgående pass i varierande höjd mot i hubudsak två spjutspetsar men Kontras försvarstrio står emot. Framåt så fortsätter Kontra att ta för sig och det är fotboll när det är som roligast. Båda lag vill fram och kan, Kontra tar aningen över spelet men det är tight. Vid en av Bajens djupgående pass får dock Bajen sista ordet. Bajaren har förvisso Göbb tätt i ryggen men han touchar elegant med foten direkt och vare sig Göbb eller Giganten hinner reagera. Kanske började lite trötthet skönjas. 1-1 på en halvchans. Tungt strax innan pausvilan.

Andra halvlek börjar mer eller mindre som den första men successivt så pressar Bajen högre upp vilket i sin tur skapar stress på ett sådant tidigare samlat Kontra. Vad som händer sen har vi nog sett förr. Kontra blir av med bollen snabbare och får jaga mer och mer boll. Göbb får göra sitt första byte för matchen då coach anlänt vilket borde tillföra mer energi men Kontras lagdelar dras sakteliga isär lättare. Det sagt så finns glimtar av fina uppspel och anfall likt de i första halvlek. Naven vill fram. Hagge, återigen i defensiv roll, följer fint med upp när tillfälle ges, Face, ja Face är Face. Han är överallt och fortsätter på inslagen kalaslinje som han visat upp kontinuerligt under säsongen. Men Kontra räcket räcker inte, efter en spelvändning där Bajen Fans får ett mål efter en tilltrasslad situation i höjd med straffområdeslinjen. Psykiskt tungt. 1-2. Efter detta vågar Bajen pressa än högre vilket ytterligare försvårar uppspel och Kontras backlinje sliter hårt för att hinna tätt in på efter tidigt avbrutna uppspel. Detta är tydligt när Bajen sätter avgörande 1-3 efter både ett och två försök tii avslut.

Coach beordrar full attack och Bajen verkar ironiskt nog göra det samma och slänger t.o.m. in en jeansprydd coach i anfallet. Hawaii blir följden men vi glädjes alla åt K.Gs tjurrus längs vänsterkanten som såg riktigt riktigt lovande ut för att uppfylla en av årets sportsliga mål men Bajens målvakt verkade varit i Pamplona nyligen och följer med K.G.s rus och styr ut bollen till vänster sida stolpen. Strax efter sätter domaren pipan i munnen. Matchen är över. 1-3.

Sammanfattningsvis kan både Kontra-Corren och Kontragazzetten meddela att Kontra förvisso förlorade men att Kontra KAN slå vilket lag som helst i årets serie. Kontra spelar fotboll. Kontra hade högre medelålder och färre avbytare än serieledarna men bjuder upp. Kontra hade ej ordinarie uppställning men bjöd hårt motstånd. Det lovar gott inför hösten.

Glad sommar Kontrabröder!

3 reaktioner på ”Kontraförlust i tidig seriefinal”

 1. Bra skrivet!

  Surt att vi föll ihop i andra men det va en kul och schysst match. Nu laddar vi inför hösten och tar dem i returen i oktober.

 2. Tabellen ser alltså ut som följer under sommaren:

  Bajen Fans 6 5 1 0 20 – 8 16
  ———————————————————————-
  FC Vantör 6 4 0 2 20 – 15 12
  Lokomotiv Farsta 6 3 1 2 18 – 11 10
  Kontra Sthlm 6 3 1 2 7 – 5 10
  Tjernobyl Kids 6 2 1 3 14 – 10 7
  Ribba 6 2 0 4 14 – 12 6
  ———————————————————————-
  Alyata All Stars 6 0 0 6 3 – 35 0
  Dice BK Utgått

  Det blir några så kallade 6-poängsmatcher till hösten. Glad sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *