Logisk men ändå neslig förlust

Kontra STHLM – Vänskapen Pungpinan 0-2 (0-0)

Hökarängen, onsdagen den 9/5. Ett tungt regnmoln målar tillvaron grå. Och även kontraiternas sinnen är oroliga. Ingen ordinarie målvakt finns att tillgå. Ej heller är coach Wallin närvarande. Utöver detta har laget bara två avbytare, varav båda två flaggat för att de kommer anlända på fisens mosse. Hur ska detta gå?

Ganska bra är svaret. Även om resultatet vittnar om något annat så blir matchen inte någon katastrof. Nytillskottet Fläcken visar att han vill slåss om en plats i startsjuan, kapten Face löper som en hare, Erik ”Lightning” Lindgren visar sig mer än kapabel att freda målet i första halvlek (och gör givetvis bra ifrån sig som utespelare i andra), K.G. fortsätter tänka defensivt men vågar sig även uppåt i banan, radarparet Anderton och Gazza! spelar med stort samförstånd, Jungen jobbar hårt trots att han tidigare på dagen sprungit en mil, veteranen Hagge visar engagemang som inspirerar och Dribbel-Johan tycks vara överallt på planen på samma gång.

Det ska inte stickas under stolen med att Vänskapen Pungpinan styr mycket av spelet och sett överlag är det bättre laget. Men liksom tidigare visar Kontra att bra motstånd kan inspirera bragdinsatser. Första halvlek är försvaret kompakt men lite för tillbakadraget, vilket skapar stort avstånd till anfallsspelarna. Uppställningen blir lite för mycket av en rak 3-3-linje utan djup.

Därmed inte sagt att Kontra inte har några chanser. Bl.a. få Kontra ett giftigt frisparksläge som dock tyvärr inte genererar något mål.

I andra halvlek hoppar Hagge in i kassen alltmedan laget fokuserar på att minska avståndet mellan försvar och anfall. Och det fungerar. Men tyvärr är också detta halvleken då Vänskapen Pungpinan finkalibrerar sitt skytte. Och resultatet är nedslående för de rödvita fansen som trotsat det bistra vädret. Både ett och två skott letar sig på relativt kort tid in i Kontras nät. Kontra kämpar hårt under resten av matchen för att utjämna men har inte marginalerna på sin sida och noterar, när slutsignalen ljuder, säsongens andra förlust. Men med fler avbytare och en ordinarie målvakt kan höstens returmöte se helt annorlunda ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *