Kontra klarade klädsamt kampen. Besegrade Bajens bakdelsbröder.

1-0 Dribbel (Webben)
2-0 Dribbel (ingen, han snodde bollen själv)
3-0 Dribbel (Face)
4-0 XL-Klas (Nicke)

Det var dags för mötet mot seriens jumbolag med det nobla namnet Bajen Assholes. Hittills hade de spelat tre matcher, varav de förlorat en på walk-over, en med 8-0 och en med 9-1. Förutsättningarna för att Kontra skulle briljera var därmed inte goda. Är det något som Kontra är kända för så är det ju inte att storspela i lägen där vi borde göra det. Skulle matchen sluta oavgjort, skulle Kontra torska eller skulle vi få in en boll framåt? Medvetna om faran i att underskatta motståndet (visa av nio års seriespel där detta hänt skitmånga gånger) samlades hela laget en halvtimme innan matchen för att värma upp och gå igenom taktiken. Coach Mike hade med en maskot (sin son) som spred glädje och visade bollkonster. Mike som ska springa Stockholm Maraton valde att avstå spel och vi bestämde oss för att lotta vem som skulle stå i mål. Ordf. Webben anmälde sig frivilligt att stå i mål i andra halvlek eftersom han fått en spricka i revbenet efter en målchans som slutade i en kollision med motståndarmålisen i matchen mot Kungsfiskaren i förra veckan. Logiken bakom detta val framstår som något oklar. Kvarstod då att lotta målis för första halvlek. Assisterande coach Kaj tog fram en snusdosa där han vikt en massa lappar med namnet Erik på i. Vi lottade och Erik blev vald till målis i första halvlek. Eftersom varken Erik ”Jungen” Jungberg eller Erik ”Lightning” Lindgren var på plats så blev det Erik ”Bror din” Engdahl som satte på sig den något tajta stassen med det legendariska namnet ”Ståhl” på ryggen. Ja, det är dags att beställa ett nytt målvaktsställ snart.

Denna soliga majkväll gjorde även Magnus ”Mangoose” Hardstedt (The Artist Previously Known As Hardy, Previously Known As Starfish83) nydebut. Efter en långvarig vistelse i Eskilstuna Allstars har den unge dynamon äntligen valt att komma tillbaka till klubben som hjärtat bankar för mest. Härligt, säger vi övriga.

Just det, alla bookmakers i stan hade ju satsat på storkross för Kontra som delade serieledningen med Unicorn United. ”Typ 8-0 borde det bli” var den allmänna uppfattningen. Men icke. Kontra började avvaktande och Bajen Assholes började mycket bättre än vad tabellen skvallrat om. Det var chanser hit och dit och Kontra var faktiskt ganska tillbakatryckta fram till en kvart in i matchen. Inget av lagen hade dock fått hål på det andra än. Men ska det ske distinkt så ska det. Webben fick bollen på vänsterkanten och drev upp den relativt obevakat i en kontringsmöjlighet som uppstod efter högt Asshole-spel. Zimmerman, som var tillbaka efter en matchs frånvaro sprang i rakt framför mål och ropade föredömligt till Webben att passa. Som i en instruktionsbok skedde detta också, men passen gick tyvärr förbi Jens, och tacka gud istället till Dribbel som lätt tryckte in bollen i nät. 1-0 till Kontra och där gick luften ur Bajen Allstars för denna halvlek. Kontra ångade på och hade några till chanser men i paus var det ett mål framåt, inga bakåt som gällde.

I paus bytte Bror din och Webben kläder. I övrigt hände inte mer än att vi enades om att spela lite bättre.

Det var inte riktigt nån som lyssnade på det förutom Dribbel som fått ta över kaptensbindeln i paus. I ett övrigt böljigt spel där Assholes faktiskt hade en del fina chanser tog Dribbel bollen lite snyggt från ett Asshole och tryckte dit 2-0. Gött tyckte alla i Kontra.

Bajen Assholes hade dock inte gett upp utan stormade fram på vänsterkanten. I ett tilltrasslat försvarsingrepp bedömde domaren (totalt felaktigt, visar mängder av repriser i HD-kvalitet samt de på Hökarängens BP nyligen installerade Hawkeye-kamerorna, men eftersom Korpen inte är så digitala så…) att Bajen Assholes skulle ha hörna. En skitbra hörna som slogs mitt i straffområdet i lagom volleyhöjd. Bajen Assholes bästa spelare fick på ett vrinhårt skott som Webben i målet räddade med pungkulorna. Efter att ha blivit extremt röd i ansiktet föll ordföranden ihop i en hög och kved. Matchen blåstes av för borttransport av den stackars saten som fick ligga och kvida i framstupa supaläge på gruset vid sidlinjen. Erik hoppade snabbt in i målet igen och genomförde även andra halvlek med bravur.

På det här sättet rullade det på. Halvstabilt försvar grundat i Findus, K.G. och Ragge Liggtass tog hand om det mesta och skapade nån sorts lugn i Kontralägret. På mittmittpositionen varvade två av årets nyförvärv Zimmerman och XL-Klas föredömligt dynamon och rullade boll.

I ett fint Kontra-anfall bestämde sig Face för att bättra på sin ställning i poängligan. Det enda problematiska med denna assist var väl (för Face då) att han passade den enda som låg före honom i poängligan – Dribbel, och hat-tricket var fullbordat. 3-0 till Kontra.

Bajen Assholes gav ändå inte upp (man får beundra denna kämpaglöd, värd mer än den extremt skabbiga placering och målskillnad BA har i ligan). Ännu ett vrinhårt skott, denna gång i kryssribban på (ännu en feldömd) frispark gav inte heller utdelning. Kontra redde ut situationen. Och kontrade…

Med fyra anfallande spelare i eller strax utanför Assholesens straffområde tryckte Kontra på Bajen både fram- och bakifrån. Nicke var på den och sen var det XL-Klas tur att premiärmåla i den rödvitsvarta-dressen. 4-0 till Kontra var det sista som hände den här matchen. Direkt efter avspark blåste domaren av matchen.

Kontra hade inte spelat särskilt bra, men ändå tagit en stabil vinst. När hände det senast? Aldrig.

Dessutom visade det sig att Kontra i och med vinsten gick upp i ensam serieledning på 12 poäng av 12 möjliga, eftersom Unicorn United och Dynamit BK spelade 0-0 strax efter Kontras match. Vilken vår det här är. Sommar kanske? Oavsett: Vi är bra på fotboll och födda att springa!

6 reaktioner på ”Kontra klarade klädsamt kampen. Besegrade Bajens bakdelsbröder.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *