Ett sammandrag av de två senaste matcherna

5/9 – Kontra – Din bil 1-4
När Kontra mötte Din Bil i våras slutade det 3-1 till de rödvita bolltrollarna. Ett resultat som också satte igång den längsta segerraden i Kontras historia. Därför var detta returmöte något av en kalldusch för Kontra som vid matchens datum var mitt uppe i en formsvacka.

Kontra skapade inte mycket att tala om i denna match. Teknikerna som finslipades under träningslägret var som bortglömda och ersatta av Kontras signum; långt mellan lagdelarna och inte mycket hjälp att hämta från varandra. I första halvlek lyckades dock laget hålla relativt tätt, inte minst tack vare Brordins insats i kassen. Lagen gick således till halvtidsvila med ett 0-1-övertag till Din Bil.

I andra halvlek tjänstgjorde undertecknad i mål och det var en insats som inte ens min kära mor skulle kunna hitta några ljuspunkter med. Vad som var än värre var den inställning som präglade Kontra. Det fanns liksom ingen riktig vilja att vända underläget. Detta resulterade i både en komfortabel vinst för Din Bil med 4-1* och i att ass. coach efter matchen fick ett frispel och skällde ut närvarande spelare. Coach Taylor har sedan detta uppdagades tagit ett snack med sin assistent.

*Meddela mig gärna vem som gjorde samt assisterade till vårt tröstmål så att jag kan föra in det i protokollet.

12/9 – Kontra – FC Das 4-0
1 – 0 Dribbel, Lightning
2 – 0 Jens, ingen
3 – 0 Jens, ingen
4 – 0 Brordin, Dribbel (bror hans)

Stor kontrast till matchen veckan innan. Kontra var som ett helt annat lag. Det ska dock sägas att motståndet gav oss den tid och utrymme vi behöver för att vara bra men det fråntar inte att Kontra spelade enligt målsättningen. Vi var ett tajt lag som hjälpte varandra, både vad det gäller prat och position.

Detta resulterade i många bud på mål. Det är ju det som är nyckeln. När vi pratar med varandra infinner sig ett lugn som gör att vi vågar ta de kloka besluten och spela konstruktivt. Det gör också att vi blir mer medvetna om varandra och därmed mer benägna att hjälpa den som har bollen.

Försvaret var effektivt och neutraliserade för det mesta dasarnas försök till anfall. Stort beröm går till Klas-Jan som fortsätter dirigera backarna likt en Leonard Bernstein mellan stolparna med sitt ypperliga prat. Det är väldigt tacksamt att som back ha en målis bakom sig som är till så stor hjälp.

Sammanfattningsvis kan man säga att de två senaste matcherna var väldigt pedagogiska. Förlusten mot Din Bil var ett typexempel på hur vi inte ska spela medan vinstmatchen mot FC Das var arketypen för vad vi kan åstadkomma när vi spelar som bäst.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *