Mållöst men mycket muntert mot Magna Carta

Sommarlovet är över. Klockan har ringt in till en ny termin i Korpens läroverk. En under sommaren regnplågad fotbollsplan har legat orörd men nu var det åter dags att beträda det karga gruset som bara Hökarängens BP kan erbjuda.

Magna Carta – Kontra STHLM 0-0

Motståndarna var Magna Carta. Dessa grönvita herrar har vi mött förut, dock ej i våras, utan tidigare år.

De första minuterna var det påtagligt att det inte bedrivits någon lagträning under sommaren. Kontra hade bitvis väldiga problem med samspelet. Magna Carta märkte av det och pressade på högt.

Som tur var hade vi en stabil målvaktsvikarie i första halvleken i form av ingen mindre än Brordin. (Detta för att The Wall prioriterade att springa fem km på 22 minuter istället för att stå stilla mellan två stolpar.) Brordin tog sitt tilldelade uppdrag på största allvar och gjorde inte bort sig, inte ens då han räddade ett skott med nävarna c:a två meter utanför straffområdet.

Sakta men säkert jobbade vi oss in i matchen och började hitta både bra samspel och en härlig kämpavilja. Innan halvleken var slut hade vi fått till ett par vassa lägen.

I pausvilan pratade vi om vikten att ligga lite tätare på motståndarna och försöka täppa till mittytan, där Magna Cartorna gärna byggde upp sina lägen.

Andra halvlek hoppade Niklas in i mål och även han presterade med bravur. Det gjorde resten av laget också, för den delen. Jens, Mike, Ljudet, Face, Dribbel, Brordin Lightning och Göbb. Alla höjde sig ett snäpp och det var en fröjd att se kontraiterna galoppera fram och tillbaka över planen. Såväl offensivt som defensivt var alla ansvarstagande och gjorde ett riktigt hästjobb.

Magna Cartorna pressade på även de men lyckades aldrig få till några jättefarliga chanser. Det fanns ständigt en kontrait i vägen som kunde plocka upp bollen och starta en motattack. Kort sagt kan man säga att om Magna Carta var de som hade trycket så var det Kontra som hade chanserna.

Dock lyckades inte heller vi göra mål på våra chanser. Matchen, som var en mycket rolig sådan, slutade således 0-0. Men ändå. Vilken fröjd att åter få spela fotboll!

Nedan syns den aktuella tabellen. Nästa match är mot Bolltrollarna. Mycket att spela för den matchen, alltså.