Övertygande säsongspremiär

 

KontraSthlm – Sambabrassarna 3-1 (3-0)

 

1-0 Hitte-Joel (Berlin)

2-0 Berlin (Luca)

3-0 Luca (Hagge)

 

Trots att många av lagets centralfigurer befann sig på resande fot kunde KontraSthlm mönstra ett starkt lag till säsongspremiären. Mike gick in på en central roll på mittfältet och Luca gick upp som target player. I backlinjen stod Kanonen och Berlin som vanligt.

 

Det långa speluppehållet till trots så öppnade Kontra matchen stabilt. Under de första minuterna ägde kanske Sambabrassarna lite mer boll, men allt eftersom fick Kontra mer och mer att säga till om när man började rulla boll längs kanterna.

 

Första målet kommer ur ingenting; Berlin drar på ett skott utifrån som studsar framför mål på Joel, förbi en ställd Samba-keeper. Inte långt därefter är det dags igen. Berlin vinner bollen på mittplan och hittar Luca som står central placerad, Luca vänder tillbaka bollen till en framrusande Berlin som kommer förbi sin back och placerar kallt in bollen förbi målvakten.

 

Innan halvtiden är slut kommer Kontras vackraste spelsekvens för kvällen; Hagge och Mike trillar boll på högerkanten, Hagge kommer förbi med fart och slår ett perfekt inlägg till Luca som möter med foten och 3-0 är ett faktum.

 

Båda lagen skapar lite halvchanser på hörnor och frisparkar under första halvlek, men med undantag av halvlekens sista minuter är det Kontra som kontrollerar spelet.

 

I andra halvlek förändras matchbilden avsevärt. Luca åker på en utvisning efter en ojämn domarinsats. Några minuter senare snackar sig Luca till ett matchstraff och Kontra tvingas spela resten av matchen med en man mindre. Sambabrassarna sätter hög press och tvingar Kontras backlinje till många enkla misstag. På ett sånt misstag trycker Sambabrassarna rättvist in reduceringen, men närmare än så kommer de inte. Efter en enorm kämpainsats av alla och några fantomräddningar av Ståhl kniper Kontra segern i säsongens första match.

 

5 reaktioner på ”Övertygande säsongspremiär”

  1. Luce ber återigen om ursäkt, jag blev lite väl tänd men domaren gillade inte mig heller.
    Starkt av er att hålla emot så vi vinner matchen.

    Jag har nu infört ”1-2-3-4-5-6-7-8-9-10” regeln för mig själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *