Bengtmatchen, med andra ögon.

Det inkom ytterligare en matchrapport, och eftersom Kontra genomsyras av öppenhet och demokratiskt tänkande överlag publiceras självfallet även denna rapport.

Kontra hade en uppåtgående trend och optimismen flödade innan matchen i det röd/vita laget. Men när domaren satte pipan i munnen knöt sig spelet för Kontra. Ett högt pressande Bengt, i dagen klätt i svart, fick Kontra att slå långt och spela stressat. Inga jättechanser skapade dock åt något håll och tempot slogs sönder av en mängd frisparkar och långa perioder av speluppehåll (då boll skulle hämta och hörnor skulle slås). Efter dryga 10 min kunde dock Bengt ändå koppla ett visst grepp och styrde spelet, Kontra fick försöka kontra men sista passningen gick sällan fram och 0-0 i halvtid kändes givet.

Kontra började 2a halvlek lite bättre och försökte hitta tillbaka till sitt spel, laget visat upp i tidigare matcher. Men det blev kortvarigt och snart tog Bengt över matchen igen. Det mest påtaglig i Kontras spel var att glädjen var bort och frustrationen hade slagit rot i de röd/vita själarna och glädjen måste finnas där om Kontra ska spela bra. Ingen glädje – ingen vinst. Därför kom inte heller Bengts ledningsmål som någon överraskning även om målet i sig var en slarvig situation. Kontra missade att rensa bollen ur
eget straffområde både en, två och tre gånger och helt plötsligt dimper bollen ner framför två helt fria Bengt spelare som bara behöver slå in bollen i mål. Tyvärr kunde inte Kontra samla ihop sig och ta tag i spelet efter baklänges målet. Kontra var dock inte utan chanser till en kvittering,ett par riktigt bra chanser vaskades fram och hade glädjen till spelet och laget funnits där hade kanske både en och två bollar kunnat slinka in. Men idag fanns inte glädjen, kontra kunde inte hitta sitt “happy place” och då vinner man inte en sån här match.

Kontra får leta efter lyckan till nästa match.