Oavgjort i tät säsongsavslutning

Norra B 1 -1 Kontra STHLM

Lindgren (Scherman) 0-1
Danne (Rodde) 1-1

laguppställning

Det var ett mycket taggat rödvitt gäng som kom till spel på måndagskvällen. I försnacket hördes röster om att detta varit en mycket bra säsong, efter en inledande trematchersförlustsvit vände Kontra och vann det mesta under våren, allt mot förväntade topplag. Det gjorde att serien var rekordjämn vid sommaravbrottet. En mycket starkare höstsäsong än vanligt underbyggdes av det sent lagda träningslägret, (dvs vi hade inte förlorat samliga matcher under hösten som brukligt). Nu var det dags att sätta spiken i fjärdeplatskistan och det enda sättet var genom att ta tre poäng mot Norra B som skuggade Kontra, en poäng efter i serie 7, på anrika Johannesdals bollplan/skitplan.

Kontra började förvirrat. Norra B fick på ett tryck av sällan skådat slag, men efter att Kontra rett ut de första 5 minuterna började man snacka med varandra. Från backposition till yttersta topp hördes glada tillrop som ”jag är här”, ”passa mig”, jag finns här” och ”bollen då!”. Kontra höll ett mycket bra tryck under de resterande 15 minuterna av första halvlek. Det var en chansrik period, men tyvärr missade vi alla chanser att avgöra matchen i ett tidigt skede. 0-0 i paus. Trots en nick på mållinjen av Luca, flera sköna ultrakutningar av Ternow, stabilt mittlåsspel av både Scherman och Ternow och fina skott av de flesta i rödvitt.

Andra halvlek började lika bra som den förra slutat. Efter 10 miuter av Kontratryck hände det. Lindgren kom loss på vänsterkanten och rusade fram, i högerposition ropade Webben att han var fri och målvakten och den enda backen från Norra B var helt inställda på att en smörpass skulle komma. Istället slog Lindgren en skitsnygg rökare i högerburgavel och Kontraledningen var ett faktum! Skulle det blir tre poäng och en säkrad fjärdeplats i tabellen?

Nej, tyvärr inte. Kontra gjorde ett par glädjebyten och precis efter avblåsningen fick Kontra B tryck igen. I en tilltrasslad situation uppstod missförstånd mellan K.G. och Ståhl och när den första duckade för att släppa till den andra, så tvekade den andre och bollen trillade nesligt in. Norra B var tillbaka i matchen på första anfallet efter ledningsmålet. 1-1 och den mörka oktobernatten kändes än mörkare.

Kontra var dock bestämda. Det skulle inte sluta så här. Kreativa uppspel och bestämt tryck, med en stenhård defensiv med Göbb och K.G. assisterade av Face, gjorde att Kontras offensiva krafter hade en ganska behöglig resa framåt på gruset. I ett under av frenesi lyckdes Andersson komma fri i straffområdet och skulle just till att punktera matchen. Då kapades han brutalt av motståndarna och domaren blåste direkt och pekade på straffpunkten. Den i förväg utvalde straffläggaren K.G. stegade fram mot straffpunkten och drog efter andan.

Med en stenhård bredsida i högre nedre krysset av motståndarnas mål trodde bortaklacken, som innan matchen bränt av ett Tifo av sällan skådat slag med bengaler och tjofadderitan, att Kontra skulle ta ledningen. Men icke – Norra B:s målvakt gjorde en mirakelräddning som liknade den som Sunne Brunnsborrares dito fick till på träningslägret. Bollen trycktes ut till en resultatlös hörna.

I slutminuterna fälldes Webben i ett uppspel. Det var tveksamt om det egentligen skulle varit frispark, eftersom den lille stabile högeryttern tog tre steg innan han lade sig ner och tjöt, men för domaren var det ingen tvekan. Klart grabben skulle ha frispark! Det blev ett skott som gick tätt under ribban, signerat Luca, som tyvärr boxades bort av målvakten.

Kontra var definitivt inte nöjda med ett oavgjort resultat trots bortaplan och vinst i vårens hemmamatch. Matchens gigant Lindgren tog med en minut kvar sig in på planen och förberedde ett nytt uppspel. Han knäades dock i mjälttrakten av Norra B:s försvarare i en tilltrasslad situation. Detta tråkiga avslut som resulterade i att Lindren blev liggandes länge, länge var tyvärr det sista som hände i denna match. Vi får hoppas att skadan släpper mycket snart och att detta inte innebär att karriären är över för denna av Kontra största målsprutare under 2009. Trots det lite misslyckade resultatet tyckte samtliga Kontraspelare att detta varit en mycket välspelad, hård och rolig match.

Nu väntar intensiv inomhus- och rehabträning för Kontra STHLM och förhoppningsvis en flytt till bättre jaktmarker under 2010. Snälla Teljfors, låt oss slippa Vårberg nästa år!

3 reaktioner på ”Oavgjort i tät säsongsavslutning”

  1. vilken tur att jag gick in och kollade. annars hade jag ägnat den närmaste stunden åt att skriva en mycket sämre matchrapport, helt i onödan. tack joel!

    fin rapport förresten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *