Kontra förlorar snöpligt trots skönspel

Tåv Sofia – Kontra 1-0 (Tåv-spelare med assist av någon från matchen intill)

Kontra STHLM har på sistone svajat lite och halkat in i den årliga form-dippen. Det var med andra ord några matcher sedan vi tog hem tre poäng. Gårdagens match gjorde inte saken bättre.

Det ska dock sägas att vi har stått för en hel del heroiska insatser. Motståndarna har ofta gjort ett snabbt mål innan vi riktigt vaknat till (vilket jag tror beror på att vi inte kommer i god tid till matcherna) men sedan har vi kämpat oss in i matchen och spelat riktigt bra. Detta har också betalat sig i och med att vi lyckats kvittera och rädda en poäng.

Matchen mot Tåv Sofia började enligt etablerad modell. Sofiorna började högt upp i planen, låg tätt inpå och gav oss ingen tid att agera rätt. Följaktligen var deras mål, som kom ganska omgående i första halvlek, ganska förtjänt, även om det inte enbart kan tillskrivas deras höga tryck.

Bollen från planen intill letade sig in på vår plan, vilket har hänt förut. Det brukar inte vara något problem. Bara att sparka bort när tillfälle ges eftersom den ofta inte påverkar spelet. Men denna gång hamnade den strax utanför vårt straffområde, där även spelet bedrevs just då. Förvirringen var total. Lightning tyckte att detta var droppen och sparkade bort den oönskade bollen. Detta utnyttjade motståndarna genom att slå in den riktiga bollen bakom en ställd Danne i mål. I den rödvita klacken utbröt burop och kontratierna på plan var allt annat än nöjda med att domaren godkände denna travesti.

Var det en domarmiss? Osportsligt av motståndarna? Det låter jag, nu när känslorna lagt sig, vara osagt. Vad vi kan konstatera är att det är ett riktigt fulmål. Ingen skugga ska falla över kontras spelare. Det är inte lätt att spela boll när det är två sådana i spel.

Efter denna kalldusch jobbade vi oss in i matchen mer och mer och tog över spelet. Liksom i slutet av förra matchen satsade vi på den underskattade 2-2-2-uppställningen (eller tusenfotingen, som den också kallas). Och den gagnar oss. Laget hålls ihop bättre i djupet och vi var bitvis riktigt bra på att förflytta oss i sidled. Backarna fick rikliga tillfällen att göra offensiva räder, både som första och andra våg. Mittfältet jobbade föredömligt med att vara en tillgång både för försvaret och för anfallarna. Topparna kunde löpa i större bågar och ofta ta emot passningar rättvända, vilket underlättar när vi ska hålla i bollen.

De sista elva minuterna av matchen handlade om en desperat jakt på ett kvitteringsmål som tyvärr aldrig kom, trots att t.o.m. Danne deltog i anfallen. När matchen avslutades kunde vi således konstatera att upp- och inställning gav oss många, om än inte så vassa, bud på mål.

Vi förlorade alltså på ett fulmål och p.g.a. att vi själva inte lyckas trycka in bollen. Och här är det lätt att bli bitter. Men om man tänker efter lite så inser man att det är ganska bra nyheter. Ett sådant mål går det inte riktigt att gardera sig mot. Resten av matchen höll vi tätt och det är mycket bra. Sedan vad det gäller att göra mål så är det något vi med liten insats skulle kunna öva upp.

Åtminstone jag gick från matchen med främst en känsla av att vi försökte och så länge vi gör det kan vi vara nöjda med vår insats, oavsett resultat. Bra jobbat, allihopa! Nästa gång tar vi dem.

2 reaktioner på ”Kontra förlorar snöpligt trots skönspel”

  1. Tack själva! Det var en rolig match, även om åtminstone inte vi är så nöjda med resultatet.

    Schysst sida och snygga nya ställ. Vi väntar på våra men de bör ha kommit tills vi möts på plan igen så att vi kan ha en fashion-off, förutom match.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *